Välkomna.

Vad glad jag blev när jag såg att ni är flera som har hittat och ni lämnar en rad efter er, det sporrar och jag hoppas att ni fortsätter med det. :-)

Nu är det tio dagar sedan jag startade min viktresa och hittills känns det löjligt enkelt, jag mår bättre än vad jag gjort på länge och jag har inget sug efter "vanlig" mat eller sötsaker. Förr har jag alltid känt att jag gör avkall på saker när jag försöker gå ned i vikt, men inte den här gången. Motivationen är på topp och jag känner mig bara glad och nöjd.

Kanske kan en stor del ligga i att magen är bättre än på länge. Min magkatarr är som bortblåst och det är obeskrivligt skönt, jag som är van att gå med uppsvälld mage och ha dagliga magkramper börjar nu förstå hur folk som inte har problem med magen mår.

Däremot efterlyser jag lite roliga recept på nyttig och kalorisnål mat, så sitter ni på något smarrigt får ni gärna dela med er. :-)


Dag tre

I måndags började jag med min diet igen och nu så här på dag tre så förstår jag inte varför jag inte alltid lever så här, jag känner ju i hela kroppen vad mycket bättre jag mår. Jag känner mig piggare, gladare och magen är så bra. Jag lider både av magkatarr och ibs (en tarmsjukdom) och jag märker stor skillnad när jag äter nyttigt och det är exakt den här känslan jag ska försöka komma ihåg när suget sätter in.

I tre dagar nu har jag endast stoppat i mig nyttiga saker och kommer suget så tar jag mig en rå morot. Motionscykeln får sig en omgång varje dag och jag kör även sit-ups och armhävningar och just nu känns allt fint och motivationen är på topp.

Någon viktnedgång är det nog inte tal om riktigt än, men ändå ser jag smalare ut. Min magkatarr gör magen väldigt svullen så jag går runt och ser gravid ut, nu när magen mår bättre så har svullnaden dragit sig tillbaka och vips så ser jag betydligt smalare ut.

På bara tre dagar mår jag bättre och ser smalare ut, vad mer kan man begära? ;)


Nytt försök

Jag bloggade här för några månader sedan och påbörjde då min viktnedgång och gick ned några kilon. Men sedan slog en tragedi till och all motivation försvann och jag hade fullt upp med att överleva där ett tag. Nu sitter jag här och känner mig fetare än någonsin och jag äcklas av mig själv. Nu har jag energin till att ta tag i detta igen.

Från och med i morgon så är det regelbunden träning och endast nyttig kost som gäller igen, jag vet ju att jag mår så mycket bättre när jag sköter om mig själv och min kropp.

Hade tänkt försöka få en kickstart för att verkligen få motivationen på topp, så jag kikade lite på Cambridgekuren. Blev väldigt nyfiken på att testa, men priset stoppar mig i dagsläget. Får försöka klara det ändå, i alla fall fram till april när ekonomin ljusnar igen.

Så nu kör vi, mot ett smalare liv. Hänger ni med?

RSS 2.0